Heipähei. En malttanut odottaa sitten kauempaa ennenkun ensimmäisen merkinnän tänne rustaan. Mutta jokatapauksessa, ensimmäinen kirjoitus käsittelee hiuksia. Pipokausi on tosiaan alkanut ja tuo kova pakkanen koettelee hiuksia rankoin. Itse ainakin kärsin sähköisistä hiuksista, onneksi on tokikin olemassa muutama vinkki ja tuote tähänkin ongelmaan.

Ensinnäkin, lähdetään vaikka siitä että näin talvipakkasella suosittelen lämpimästi kosteuttavaa shampoota, kun taas hoitoaineen käyttöä voisi jättää vähemmälle, se sähköistää hiuksia valitettavan paljon.

Selailin googlea tämän yleisen ongelman kanssa, ja löysin jotain mielenkiintoista. Markkinoille on tullut uusi hiusten sähköisyyttä hillitsevä harjamalli. Ennen tätä teknologiaa on käytetty hiustenkuivaimissa, nyt sama on näköjään kiirinyt jo harjamarkkinoillekkin. Harjaa myydään käsittääkseni hyvin varustettujen tavaratalojen sähkölaite- ja elektroniikka osastolla. Tosin harja on hintaluokaltaan n. 30 euroa, mutta luulisi sen toimivan.

Halvempina vaihtoehtoina ovat sitten ihan kaupan hyllyltä saatavat hiushoito tuotteet. Olen listannut niistä nyt muutaman.

Esimerkiksi Syoss  Instant Shine on raikas uutuus, joka kiillottaa hiukset ja selvittää takut. Hintalaatu suhdekkin on aivan paikallaan. Tämäkin siis myynnissä päivittäistavarataloissa kautta maan ! 

Seuraavaksi mainitsen Nivean Straight & Easy Shampoon. Se poistaa hiusten turhaa pörröisyyttä ja taltuttaa kyllä vaikeammatkin hiukset. Tämäkin saatavilla päivittäistavara kaupoista, ihan sopivaan hintaan. Näitä siis kokeilemaan ! :)

Vielä voisin erikoismainita TRESemmé hiushoitosarjan, joka oli oma pelastukseni. Pullot ovat noin 8 e kappale, mutta ovat kyllä todella riittoisia ! Yhdessä pullossa on 900 ml, ja ovat saatavissa useista päivittäistavarataloista. Kannattava sijoitus, sanoisinko.

Vielä voisin mainita että sähköisyyttä ei kannata koittaa kurittaa vedellä, se ei nimittäin auta, päinvastoin, vain pahentaa asiaa, sillä vesi kuivattaa hiuksia.

Vielä voisin lisätä että jos nyt olet innokas - tai vähemmän innokas pipon käyttäjä ( tolla säällä se on melkein pakko ) , niin suosippa ihmeessä villa- ja puuvilla pipoja ! Keinokuituiset materiaalit lisäävät hiusten sähköisyyttä. Sama pätee toki kaulahuiveihin ja tämän talven trendiin, kauluriin.

Toivottavasti tästä oli sinulle mitään hyötyä. :) Pidän peukkuja taistelullesi hiustesi sähköisyyttä vastaan.

- Elleny